Hoe zit het met de LED Car Light

- Mar 02, 2018-

LED-autokoplampen worden gebruikt om de rijwegen te verlichten. Veiligheid is het eerste. We moeten niet blindelings de helderheid najagen. We moeten het beste balanspunt vinden in termen van helderheid, bestratingseffect, kleurweergave-index, doordringend vermogen, visueel effect en veiligheid.

Halogeenlamp is gemaakt van geel licht, kleurtemperatuur 2700-3000K, in de regen- en mistdagen van sterke penetratie, maar de helderheid is niet te donker.

De xenon-lamphelderheid is hoog, maar erg hard, tegenover de auto is erg ongemakkelijk, en temperaturen tot 300-400 graden, gemakkelijk te roosteren en de lamphouder geel te roosteren, en een vertraging te starten om langzaam alle lampjes op te laten, omdat de temperatuur is hoog, de prestaties zijn niet stabiel, korte levensduur, zeer vermogen.

Het licht dat door Rayton wordt uitgezonden LED-koplampen zijn zachter dan xenonlampen. Er is geen schittering van xenonlichten. Hoge helderheid en verharde wegen zijn niet uniform zoals xenonlampen of halogeenlampen. Zittend in de cabine om de bestrating van LED-koplampen te zien is zeer comfortabel en het is niet gemakkelijk om vermoeidheid te visualiseren.