LED auto verlichting bijwerken de tijden

- Jul 07, 2017-

De eerste generatie van automotive lichtbron wordt gevoed door de directe verbranding van brandstof (kaarsen, kerosine of acetyleen), het kan voldoen aan de eisen van de vroege verlichting, maar er is een zeer lage lichtopbrengst, lichtintensiteit, unstable prestaties, complex operatie en andere duidelijke tekortkomingen.

De tweede generatie auto lichtbron is een gloeilamp. In 1879 Edison de uitvinder van de gloeilamp, in 1913 de Verenigde Staten eerste gloeilamp gebruikte technologie in de koplampen van de auto Cadillac auto verlichting heeft een revolutionaire verandering ondergaan, sinds de verlichting in de leeftijd van de elektrische auto. Vervolgens zijn er auto spiegels, voorgerechten, generatoren en batterijen en andere nieuwe technologie├źn, 1925 begon de auto echt in het tijdperk van de verlichting gloeilamp auto. De jaren 1950 en de opkomst van halogeenlampen, werd het al snel de belangrijkste gloeilamp auto lampen.

De derde generatie van automotive licht is de gasontladingslamp (HID). Het heeft de voordelen van hoge lichtopbrengst, hoge helderheid en hoge betrouwbaarheid, zal vervangen gloeilamp, halogeenlamp als een nieuw type van automotive koplicht lichtbron.

De vierde generatie van automotive licht is een halfgeleider lichtemitterende diode (LED). LED is een halfgeleider diode voor de kruising van de PN, wanneer een voorwaartse vooroordeel wordt toegepast op beide uiteinden van de PN-kruising, het systeem PN junction is enthousiast, de overgang van de drager van de lage energie staat aan de hoge energie-staat, wanneer de staat van de hoge energie van de unstable vervoerder terug naar de lage energietoestand samengestelde, volgens het principe van behoud van energie, de overtollige energie zal worden uitgebracht in de vorm van fotonen, is het beginsel van LED elektroluminescentie. Het is niet door de hitte te maken van de object-temperatuur en licht, wordt direct omgezet van elektriciteit aan het licht, dat een koude licht heet. De golflengte van het licht, is afhankelijk van het energieverschil tussen de luchtvaartmaatschappijen en het verschil tussen de hoge energie-staat en de staat van de lage energie.