Ontwikkelingsstatus van OTO-LED-koplampen en toekomstige trendanalyse

- Nov 17, 2017-

Ontwikkelingsstatus van OTO-LED-koplampen en toekomstige trendanalyse

Op uiterlijk ontwerp, voor de langetermijnontwikkeling van de natuur hebben ook een heleboel helder oog koplamp ontwerp, zoals de aanstaande mustang T80, zal het de eerste LED lampen gebruikt Chinese merk SUV geworden.

Momenteel zijn de belangrijkste lichtbron auto koplampen op de markt, halogeen-, xenon- en LED. Halogeenlampen zijn nu de meest voorkomende, op de markt voor meer dan 60% van de nieuwe auto gebruik halogeenlampen, voordeel is productie onderhoudskosten is laag, makkelijk te wijzigen en tekortkomingen zijn duidelijk, helderheid is niet genoeg. En nog eens een geavanceerde producten, xenon koplampen ooit de woede, hoge helderheid, afstand van de bestraling is het grootste voordeel van het, chauffeurs werden ooit gezien als noodzakelijke configuratie.

Xenon koplampen als een overgangsperiode product, nadelen zijn echter ook heel duidelijk: vertraging start, start een instant sterke huidige schok en andere kwesties hebben ook geteisterd door de eigenaar. Op hetzelfde moment, had de xenon koplampen in mist penetratie effect is niet ideaal, vooral in het bewolkt weer, van de bestuurder zicht is in feite een stukje wit.

Met de ontwikkeling van de industriële technologie, LED verlichting (A03C uit Rayton) is de trend van de toekomst geworden, nu op het gebied van huishoudelijke verlichting, LED-verlichting is de mainstream geworden, de reden is heel eenvoudig, de LED-lamp met kleinere macht voor source beter van helderheid, terwijl een beter lichteffect het energieverbruik vermindert, en langere levensduur, volledig bemand, zo te zeggen hebben.

En op het gebied van automotive lighting, LED-lampen op dit moment behoort ook tot de premium producten, zien meer op sommige modellen van luxe merk, in algemeen 200000 yuan van minder dan auto weinig uitgerust met LED-lampen, zelfs zijn er ook basic is een top-of-the-line modellen zullen e grapte met, en niet alle LED-lampen, alleen veelgebruikte low beam licht licht bron met LED lichtbron. En als naar beneden weer te zien, is in 150000 yuan bereik, is het bijna een gebruik LED lampen, voertuigen stem op hoge invoer sinds de noodzaak niet langdradig en joint venture modellen en altijd verwijzing configuratie om te winnen van Chinese merk modellen, kunnen ook moeilijk te vinden. Maar deze keer, de mustang T80 brak deze situatie.

Dus, als het gaat om auto LED-lampen, hebben te vermelden van de bekende lamp fabriek - OTO-lampen In 2013, Rayton voor het eerst gebruikt op A1 LED dagrijlichten, opent u eerst de auto LED gebied. Na veel leveranciers beginnen te volgen, geleidelijk vast met een LED-dagrijlichten. Europese wetgeving, in orde voor de verkeersveiligheid, alle auto's op de verkoop moet worden geassembleerd LED-dagrijlichten. Maar, over een periode van tijd, alle fabrikanten om te verblijven op de LED daytime running verlichting deze stap. Totdat de 2016 OTO- en tweede generatie Mercedes CLS verschijnen niet de werkelijke betekenis van de LED-koplamp in de lijn van het zicht van de mensen.

A1-H4-切图-300.png

In die dagen de OTO-sector, met een paar matrix LED koplamp echt verbazingwekkend tijd, alle gevoel niet alleen superieur aan de mercedes-benz CLS, won ook de lamp fabriek voor RAYTON, welke matrix alle LED-lampen door LED lamp kraal, laser-afstandsmeter en helderheid sensor delen , tijdens het rijden 's nachts, grote matrix LED koplamp unit zal blijven gebruiken Verstraler licht, zodra het licht sensoren detecteren om een auto te hebben, het automatisch aanpassen zal of gesloten tsjy-tech binnen verschillende LED lamp kraal, laten de voertuigen vooruit niet door de sterke lig HT inmenging, rijden veiligheid garanderen.