Oude chauffeur zei dat het standaard type licht, helder bijna donker ver waarom

- Oct 10, 2017-

Standaard type licht. We horen allemaal veel over het. Als u vraagt ​​dat het standaard licht type elk sleutelpunt is, dan weet u dat dat links naar rechts, hoge helderheidseisen, zoals voldoende maar niet noodzakelijk begrijpt - ver helder bijna donker. Standaard type licht waarom ver helder bijna donker? Vandaag gaan we chatten!
 
Het zogenaamde standaardlicht "verre helder bijna donker", ook van de originele auto-opstelling van halogeenlampontwerp consistentie, verwijst naar het type licht helderheid moet ver helder bijna donker zijn, uniform gradiënt geleidelijk dicht bij het lichaam!
 
Als een veel donkerder in de buurt van helder licht licht type, is de afstand naar het donker, licht gericht aan de voorkant. Dit is in strijd met het standaard licht type, want het rijden in de nacht is slecht!
Ten eerste omdat een nabijgelegen helder, donker in de verte, die tot het spectrale leidt, invloed heeft op de manier waarop het effect beperkt is, beïnvloed de weg volgens de visie. En als u sneller versnelt, kan u zich voorstellen dat u in de blinde rush bent !

Ten tweede omdat een nabijgelegen licht dim in de verte, maar ook de bestuurderslijn van het zicht inmengen. Omdat de zichtlijn van u zal worden aangetrokken tot onvrijwillig dichtbij licht, gemakkelijk om visuele vermoeidheid te veroorzaken, zal dit het rijden ernstig beïnvloeden Veiligheid 's nachts! Tegelijkertijd is het ook met onze rijgedrag in de gewone tijd de tegenstrijdigheid. Omdat de oude bestuurder weet dat hij vooruit kijkt tijdens het rijden, reageert het voordeel van de wagen op de weg.

Spreken van wat, men zou kunnen vragen, koplamp is niet kan aanpassen?
Ja, sommige auto koplampen kunnen inderdaad aanpassen, maar dit is een verzoek en de daaropvolgende invloed.
Allereerst kan men denken aan de originele halogeen + reflecterende komlampconfiguratie, zoals hoeveel auto-koplampen regelen?
 
Ten tweede, zelfs als je koplampen kunnen worden aangepast, maar ook het type licht regelen nadat het basisschema verandert, als je de nabijgelegen lichtplaats hoge hoek op de afstand zet, zal het geheel oplichten en dit brengt andere verkeersproblemen mee. Dus de beste manier is om een ​​goede lichten te kiezen, fundamenteel het probleem oplossen!
 
De huidige markt, met uitzondering van een paar mainstream-energiefabrieken, heeft weinig fabrikant, zodat de voorschriften zo nauwkeurig kunnen volgen. Omdat dit niet alleen een technische kracht is, vergeet ook de geest van de onderneming en de verantwoordelijkheid van de beginner.