Meer LED koplamp zal zag in de markt worden

- Oct 15, 2017-

LED-koplampen, momenteel een technologie voor prijzig luxe auto's, beginnen de massa markt te betreden.

2020, LED koplampen zal goed voor 20 procent van de koplampen geproduceerd wereldwijd---up van ongeveer 2 procent dit jaar, volgens de projectie van een markt door Osram, een toonaangevende leveranciers van automotive verlichting onderdelen.

Het is gebleken dat LED achterlichten en dagrijlichten populair bij automotive ontwerpers, die graag gebruik maken van LED's te maken van ingewikkelde juweel zoals zoekt hun voertuigen.

Autofabrikanten gunst LEDs omdat ze duurzaam, compact en energie-efficiënte zijn, maar ze nog steeds relatief zijn duur. Een no-frills halogeen koplamp misschien automakers kosten $20 of zo, terwijl een xenon-koplampen, hoewel de kosten snel afneemt.

LED's of lichtgevende dioden, genereren licht, wanneer elektriciteit wordt doorgegeven via een diode gemaakt van een silicium chip. Halogeen en xenon lampen zijn verschillende soorten gloeilamp verlichting.

Claus Allgeier, Osram de vicepresident van Solid state lighting, voorspelt dat in de komende drie jaar of zo, LEDs prijs pariteit met xenon verlichting zal bereiken.

'' Dit is een enorme overgang,'' zei Allgeier in een interview met Sept.4. Prijzen '' heel snel hebben veranderd. In de loop van de laatste twee of drie jaar, is er een substantiële verbetering van prijs en prestaties.''

Omdat licht ze niet uit het hoofd genereren. LEDs zijn energie-efficiënter dan halogeen lampen. Een halogeen koplamp wellicht 65 watt, terwijl een LED koplamp alleen 15watts wellicht of zo.

Toyota blijkt enige bereidheid om uit te rusten van de massa-markt modellen---zoals de Prius — met LEDs. Anderen lijken waarschijnlijk te volgen, gegeven van de recente inspanningen door leveranciers naar ontwerp van goedkope generieke LEDs.

Drie jaar geleden, introduceerde Osram een generieke LED eenheid, een onderdeel dat eruit als een kleine hockeypuck ziet.

Autofabrikanten kunnen het gebruiken als een relatief goedkoop lichtbron voor achterlichten, koplampen, remlichten of andere toepassingen.