Kennis van auto's uit de auto

- Dec 18, 2017-

Kennis van auto's uit de auto

Een hoogwaardig en betrouwbaar bandenproduct is een noodzakelijke voorwaarde voor veilig rijden. Daarom is de bandprestatie altijd de aandacht van de consument geweest. Ondanks de veroudering van de band, kraken van de "veel voorkomende ziekte" om niet te praten, wanneer de band loopvlak slijtage tot op zekere hoogte, de prestaties moeten minder zijn dan de nieuwe banden? Michelin om te bewijzen dat dit geen bewijs is!

Dit jaar lanceerde Michelin een speciale projectprestatietest - bandenslijtage in het Ladoux R & D-centrum in Frankrijk, het experiment dat werd gebruikt voor de theoretische levensduur van de bandenslijtage bereikte meer dan de helft van de Michelin-oude banden. Wanneer iedereen erachter komt dat de prestaties van de band absoluut inferieur zijn aan die van de nieuwe band, is de tegengestelde conclusie een verrassing. Uit de testresultaten blijkt dat het deel van de Michelin-band zelfs op het hoogtepunt van de slijtageconditie, de remweg van wetlands nog steeds vlak is met de nieuwe banden, in combinatie met het recente onafhankelijke onderzoek blijkt dat er geen directe correlatie is tussen de profieldiepte van de band en de waarschijnlijkheid van verkeersongevallen, die de testresultaten van Michelin verder verifiëren.

Michelin is namelijk met de test begonnen en moet alle consumenten informeren: bandenslijtage bij normaal gebruik, wat niet de onvermijdelijke factoren van het ongeval zijn, en banden voor vroegtijdige vervanging verbeteren ook niet de verkeersveiligheid, maar verhogen de extra overheadkosten. Daarom moeten consumenten de prestaties van banden in nieuwe staat en slijtage kennen voordat ze een band kopen, om zo een veiliger en kosteneffectiever bandenproduct te krijgen.

Banden, als het enige medium voor voertuigen om contact te maken met de grond, zijn bezorgd door veel consumenten. Is het niet goed voor de rijveiligheid om de bandenslijtage te verdiepen? Pro-testgegevens tonen aan dat Michelin, wanneer Michelin-bandenslijtage, de prestaties van de remweg in het wetland nog steeds deel uitmaken van de nieuwe band en niet veel verschil maken tussen, hoge veiligheid en duurzaamheid en milieubescherming.