Focus op moderne koplamp

- Dec 06, 2017-

Focus op moderne koplamp

LED-koplampen zijn een andere totaal andere technologie; we zullen onderzoeken wat die verschillen zijn in dit segment. Het belangrijkste probleem met LED-koplampen was altijd de kosten in vergelijking met het gegenereerde licht. In de afgelopen 10-15 jaar zijn LED-lampen zelf veel goedkoper geworden en hebben ze veel onderzoek en ontwikkeling gestimuleerd naar meer toepassingen voor LED-lampen.

Aanvankelijk werden LED-koplampen alleen gebruikt in luxe luxeauto's, maar ze hebben hun weg gevonden naar meer gewone auto's. Led-koplampen zijn gebruikelijk in hybride auto's vanwege hun verminderde stroomverbruik. LED-koplampen kunnen de nieuwe vogue-koplampen zijn voor auto's die ze momenteel meestal als parkeer-, zij- en remlichten gebruiken. LED-lampen zijn het meest efficiënt in het emitteren van fel licht dat niet nodig is om lange afstanden te schijnen als dat nodig is in een koplamp.

Een ander nadeel van LED-koplampen is dat ze veel warmte genereren. In tegenstelling tot standaard gloeilampen die warmte afgeven aan de gloeilampzijde, geven LED-lampen warmte af aan de achterkant. Dit draagt ​​bij aan de kosten van deze LED-koplampsystemen omdat ze warmtebeheerssystemen (warmteafvoer, enz.) Nodig hebben om te voorkomen dat de gevoelige elektrische componenten worden beschadigd.

De LED-lampen werken anders dan HID (xenon) lampen of halogeenlampen omdat ze geen gebruik maken van gloeidraden of gas gebruiken als medium voor de lichtbron. Ze gebruiken eigenlijk een halfgeleidermateriaal dat de elektronen laat bewegen en het licht creëert. Hierdoor ontstaat een lamp die duizenden uren langer meegaat in vergelijking met halogeen- of xenonlampen.

Op dit moment staan ​​LED-koplampen nog in de kinderschoenen en zullen meer R & D nodig hebben om ze meer gangbaar te maken in reguliere auto's. Het goede ding is dat veel autofabrikanten aanzienlijke middelen besteden aan de technologie omdat ze de belofte in zich zien. Andere problemen zoals prestatieproblemen bij koud weer zullen een grote belemmering vormen voor de acceptatie van LED-koplampen.